Napokon Korisna Debata: Protestna pravda u skraćenom postupku

2092

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) organizuje treću onlajn Napokon Korisnu Debatu ,,Protestna pravda u skraćenom postupku’’ u utorak, 4. avgusta od 18 sati putem Zoom aplikacije. Na ovoj virtuelnoj tribini će se diskutovati o hapšenjima tokom nedavno održanih protesta širom Srbije, (ne)regularnosti postupanja pripadnika policije i agenata provokatora.

Na debati će govoriti Miran Pogačar, inicijator protesta u Novom Sadu koji je uhapšen tokom protesta, Vladica Ilić iz Beogradskog centra za ljudska prava i Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava Niš. Debatom će moderirati novinarka Antonela Riha.

Da biste pratili debatu i bili u mogućnosti da postavljate pitanja učesnicima, potrebno je da se registrujete OVDE. Osim na Zoom-u, zainteresovani će debatu moći da gledaju i na FB stranici NKD-a.

Ko je tukao građane – policija ili ubačeni batinaši?

Napokon Korisne Debate organizujemo širom Srbije sa ciljem da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama. Do sada su Napokon Korisne Debate održane u Paraćinu, Leskovcu, Bujanovcu i Nišu. Zbog preventivnih mera do sada smo putem Zoom aplikacije održali Napokon Korisne Debate Srbija između vanrednog stanja i izborne trke i Pandemija i ekonomija: Realnost iza brojeva.