Javni forum – Građanski Alarm

39
U  Deli  prostoru u Nišu 29. maja 2024. godine Odbora za ljudska prava Niše  organizovao je Javni forum kao završnu aktivnost  u okviru projekta Građanski Alarm. 

Odbor za ljudska prava Niš je u prethodnih devet meseci realizovao monitoring sprovođenja konkursnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa za period 2019-2023. u gradu Nišu i na nivou gradskih opština. Jedan od rezultata ovog procesa je Izveštaj i preporuke kojim, između ostalog, želimo da pokrenemo javni dijalog o značaju I kvalitetu javnog informisanja na lokalnom nivou.

Na panel diskusiji, koja je usledila nakon što je Maja Kamenov predstavila Izveštaj i preporuke,  govorili su Dragana Mihajlović, bivši rukovodilac Odseka za opšte poslove organa GO Pantelej, Tamara Stankov, glavna i odgovorna urednica MediaReform.rs., kao i stručni konsultanti na realizaciji monitoringa i kooautori Izveštaja i preporuka Ivan Grujić i Aleksandar Stankov. Moderator foruma bio je Dragan Đorđević.

Javni forum je završna aktivnost Odbora za ljudska prava Niš u okviru projekta pod nazivom „Građanski Alarm“ čiju je realizaciju podržala Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji – Europe ASAP“.

 

Javni forum - Građanski Alarm, Niš 29.05.2024.