Hoću važne teme, a ne šećerleme!

2347

Na niškim konkursima koji se raspisuju za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa u poslednjih pet godina podeljeno je nešto više od tri miliona evra (353 miliona dinara).

Iako ovi projekti treba da služe potrebama građana, odnosno da doprinesu njihovom informisanju o nedostajućim temama iz svih oblasti života, Grad Niš ih nikada nije pitao šta bi želeli da gledaju, slušaju ili čitaju u medijima koje, preko ovakvih konkursa, plaćaju iz svog džepa.

Zbog toga smo pokrenuli inicijativu da se građanima Niša omogući da utiču na to za koje teme i kakav pristup izveštavanju se izdvaja njihov novac.Tražimo uvođenje Mehanizma za sistemsko uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou, na osnovu kojeg će se kreirati Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u javnom informisanju.

Da li ste za to da Vas lokalna samouprava obavezno pita šta smatrate temama o interesa za Vaš život, kojim temama dajete prioritet i koji pristup izveštavanju smatrate dobrim, kako bi to uticalo na sadržaj i rezultat konkursa na kojem se Vašim novcem finansiraju medijski projekti od javnog interesa?

Pridružite nam se, popunite upitnik i predložite teme ovde

ili potpišete peticiju ovde

Kad finansiram, želim da biram!
#BudimoInformisaNI!

Realizaciju projekta ,,Budimo InofrmisaNi“, finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kao deo programa „Podrška građanskom aktivizmu u zajednici“ , a koji sprovode British Council i Trag fondacija.