Sastanak sa predstavnicima Zaštitnika građana Republike Srbije

2048

Predstavnici Zaštitnika građana sa saradnicima iz Udruženja za reviziju pristupačnosti 28. avgusta 2018. godine su organizovali više sastanaka u Nišu, kako bi sa predstavnicima nadležnih organa i civilnog sektora, razgovarali o obezbeđivanju pristupačnosti objekata javne namene za osobe sa invaliditetom, starije i druge građane sa teškoćama u kretanju.

Na sastanku održanom u prostorijama Udruženja distrofičara Niša, predstavnici Odbora za ljudska prava Niš i Udruženja distrofičara su  u ime neformalne koalicije za prostupačnost koja realizuje proces javnog zastupanja pod nazivom Zajedno za pristupačnost, osim specifičnih ciljeva inicijative predstavili i ključne probleme  sa kojima se osobe sa invaliditetom u Nišu suočavaju zbog nepristupačnog ili nedovoljno pristupačnog okruženja. 

„Zajedno za pristupačnost“ realizuje Odbor za ljudska prava Niš u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva koji predvodi Trag fondacija u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Media i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije FORCA, Evrokontaktom, Centrom za razvoj civilnog društva, Timočkim omladinskim centrom, Edukativnim centrom Kruševac i Proaktivom.
#ljudskaprava#dostojanstvo#obrazovanje
Glasno i jasno o EU