Sastanak sa predstavnicima Zaštitnika građana grada Niša

2053
U cilju smanjenje diskriminacije osoba sa invaliditetom u Nišu, stvaranjem pretpostavki za njihovo aktivno uključivanje u sistem obrazovanja i u život lokalne zajednice,  kao i poštovanja načela jednakosti za sve građane Niša bez obzira na njihova lična svojstva, Odbor za ljudska prava Niš realizuje projekat „Zajedno za pristupačnost“.
Specifičan cilj projekta je usvajanje odluke Skupštine Grada  Niša da u budžetu za 2019. godinu opredeli najmanje 3.500.000 dinara za uklanjanje arhitektonskih barijera na ulazima i unutar određenih obrazovnih ustanova. 

Na sastanku održanom u kancelariji Zaštitnika građana grada Niša 26.09.2018. godine, predstavnici Odbora za ljudska prava Niš su u ime neformalne koalicije za prostupačnost koja realizuje proces javnog zastupanja pod nazivom Zajedno za pristupačnost, osim specifičnih ciljeva inicijative predstavili i ključne probleme  sa kojima se osobe sa invaliditetom u Nišu suočavaju zbog nepristupačnog ili nedovoljno pristupačnog okruženja. Inicijativa je naišla na puno razumevanje i podršku  Zaštitnice građana Sanje Stojančić i njenih saradnica, a predložena je i konkretna podrška u organizaciji posebnog sastanka sa predstavnicima Gradskog veća grada Niša na kojem će se razmatrati specifičan cilj ovog procesa javnog zastupanja.

 

„Zajedno za pristupačnost“ realizuje Odbor za ljudska prava Niš u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva koji predvodi Trag fondacija u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Media i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije FORCA, Evrokontaktom, Centrom za razvoj civilnog društva, Timočkim omladinskim centrom, Edukativnim centrom Kruševac i Proaktivom.
#ljudskaprava#dostojanstvo#obrazovanje
Glasno i jasno o EU