Najavljen datum održavanja Parade ponosa 2011

2027

Organizacioni odbor „Parade Ponosa 2011“ je juče prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova održavanje Parade ponosa za 2. oktobar 2011. godine. Održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen datum održavanja, a novinarima su se obratili članovi Organizacionog odbora manifestacije.

Saopšteno je da je posle dvomesečnih konsultacija određen 2. oktobar 2011. godine za održavanje glavnog dela sedmodnevne manifestacije „Parada ponosa Beograd 2011“. Osim glavnog dela najavljen je i niz kulturnih manifestacija i informativno-edukativnih sadržaja koji će najvećim delom biti održane u okviru programa „Pride Week“, dok će „Pride forum“ okupiti veliki broj međunarodnih gostiju i eksperata koji će govoriti o značaju održavanja Parade za LGBTIQ zajednicu i iskustvima iz drugih zemalja.

Interesovanje novinara bilo je uglavnom fokusirano na pitanja bezbednosti skupa, i podrške gradskih i državnih institucija, a organizatori su izrazili svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradanjom sa institucijama i izneli pozitivna očekivanja o radu policijskih službi u toku manifestacije.

Organizatori su se ovom prilikom zahvalili medijima na do sada korektnom izveštavanju, a od državnih i gradskih institucija zatražili veće napore u zaštiti prava LGBTIQ zajednice i pozvali na intenzivniju saradnju sa nevladinim sektorom.

Organizacioni odbor