Građanska participacija manjinskih grupa

2083
foto: on-off/Youtube printskrin

Centar za unapređivanje pravnih studija, zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom pravde i Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, organizovao je  7. novembra 2017. u Palati Srbija, Beograd konferenciju posvećenu demokratskoj participaciji.

Konferencija  je imala za cilj afirmisanje ideje o demokratskoj participaciji, kao i specifičnih mehanizama učešća građana i organizacija civilnog društva u donošenju najvažnijih pravnih i političkih odluka, a posebno putem javnih konsultacija, javnih rasprava i građanskih inicijativa, i to u krugu nadležnih organa vlasti, organizacija civilnog društva i medija.

Na konferenciji   su govorili: Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu; Marielle van Miltenburg, zamenica ambasadora Kraljevine Holandije; Saša Gajin iz Centra za unapređivanje pravnih studija; Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde, Žarko Stepanović iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom; Ivan Grujić iz Edukacionog centra iz Leskovca; Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, Bojana Selaković iz Građanskih inicijativa Dragan Đorđević iz CHRIS-a, mreže odbora za ljudska prava iz Niša.

Građanska participacija manjinskih grupa, 07. novembar 2017.
Snimatelji Željko Bajić i Aleksandar Malinović, video montaža Petar Savić.

Konferencija o demokratskoj participaciji organizovana je uz finansijsku podršku MATRA programa Kraljevine Holandije. Demokratska participacija, Agenda konferencije, 07.11.2017.