Dan evropskih vrednosti održan u Nišu

2073
Fotografija: EU Info centar

Uz bogat muzičko-scenski program, promovisanje evropskih vrednosti, kvizove, radionice, mnogo korisnog i zanimljivog sadržaja, u Nišu je obeležen Dan evropskih vrednosti. EU info kutak Niš, u partnerstvu sa Gradom Nišom i u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama, organizovao je 11. maja na Platou kod Kalče centralnu manifestaciju u okviru „Nedelje Evrope“ u Nišu.

Svi događaji u okviru „Nedelje Evrope“ deo su ovogodišnje krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koja se realizuje pod nazivom #EUzaTebe, sa idejom da promoviše rezultate razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Dan evropskih vrednosti u Nišu okupio je mnogobrojne lokalne partnere EU info kutka, koji aktivno i kontinuirano rade na promovisanju evropskih vrednosti i komunikaciji sa građanima o različitim segmentima pristupanja. Svi zainteresovani posetioci mogli su da kroz razgovor sa predstavnicima organizacija saznaju više o značajnim evropskim vrednostima, programima podrške Srbiji, ali i konkretnim aktivnostima koje organizacije na lokalu realizuju kako bi unapredile zajednicu.

Fotografija: EU Info centar

Tokom Dana evropskih vrednosti, organizovane su interaktivne radionice, kvizovi i raznovrstan saržaj koji je imao za cilj da kroz konkretne primere građanima ukaže na značaj poštovanja i promovisanja evropskih vrednosti, kako bismo zajedničkim snagama gradili bolju budućnost i kvalitetnije društvo za sve nas. U pratećem delu programa, građanima su se predstavili Proaktiv, Grupa Kobra, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Ekološka organizacija Zeleni ključ, Noć istraživača, Odbor za ljudska prava Niš, Mladi ambasadori, O.Š. Radoje Domanović, Media i reform centar Niš i Optim-um.

Muzičko-scenski program otvorio je nastup orkestra Impresija, a zatim su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ pevali i recitovali na nekoliko jezika zemalja EU. Najmlađi učesnici programa, članovi Dečijeg hora „Čarolija“ izveli su „Odu radosti“ i sa još nekoliko numera obradovali sve prisutne. Program je zatvorio sjajan scenski nastup Plesnog kluba „Boom 018“ i nekoliko zanimljivih akrobatskih tačaka. Tokom pratećeg dela manifestacije, organizovane su i kreativne radionice za decu, kao i EU kviz, a svi zainteresovani mogli su uz pomoć kabine za slikanje da odu na „putovanje kroz Evropu“.

Fotografija: EU Info centar

Više fotografija sa Dana evropskih vrednosti možete naći na facebook stranici EU info kutka.

Nedelja Evrope u Nišu počela je predavanjem ambasadora Austrije u Nišu, a nakon toga organizovan je EU kviz za učenike srednjih škola, dok je 9. maja u večernjim satima zgrada Narodnog pozorišta u Nišu bila osvetljena u bojama zastava EU i Srbije, kao simbolični prikaz sinergije i zajedničkih napora u procesu približavanja naše zemlje zajednici evropskih naroda.

U okviru kampanje #EUzaTebeEU info kutak u Nišu organizovao je mnogobrojne događaje u periodu od 7. do 11. maja, a više informacija o svim pojedinačnim događajima možete naći na našem sajtu ili na društvenim mrežama.

Kako su aktivisti Odbora za ljudska prava Niš građankama i građanima Niša predstavili evropske vrednosti, možete videti u galeriji u nastavku teksta. 
Nedelja Evrope

Utisci sa obeležavanja #NedeljaEvrope se još uvek sležu. Pogledajte kako smo se proveli u Nišu. #EUzaTebe

Posted by EU info point Nis on Wednesday, May 22, 2019
EU triatlon

EU triatlon #EUzaTebe #optimum_niš

Posted by Odbor za ljudska prava Niš on Saturday, May 11, 2019

EU triatlon #EUzaTebe #optimum_niš

Posted by Odbor za ljudska prava Niš on Saturday, May 11, 2019

EU triatlon #EUzaTebe #optimum_niš

Posted by Odbor za ljudska prava Niš on Saturday, May 11, 2019