Policija brutalno pretukla mladića

2184

Izvor: B92:

Mreža odbora za ljudska prava CHRIS preuzela slučaj mladića iz Kuršumlije kog su nedavno četiri policajca brutalno pretukla.

Pomenuti policajci su u kasnim večernjim satima zaustavili grupu mladića u centru Kuršumlije radi legitimisanja. Pošto su ustanovili da Nenad Milosavljević nema ličnu kartu, umesto da ga privedu i utvrde njegov identitet u policijskoj stanici, policajci su ga odvezli policijskim vozilom nekoliko kilometara van grada i brutalno ga pretukli.

”Uhvatili su me ispod ruke i ubacili u vozilo. Rukama sam zaštitio glavu, a onda su rekli da je to napad na službeno lice i da ću za to ići u zatvor. Rekli su mi da će me naučiti pameti, a zatim počeli da me udaraju. Izvukli su me napolje, a jedan od njih je rekao da mi stave lisice. Stavili su mi lisice i gurnuli u blato, zatim me svi šutirali. Ubacili su me u gepek i tu sam izgubio svest od straha i bolova”, rekao je Milosavljević. Po ukazanoj lekarskoj pomoći, Milosavljevića su policajci u polusvesnom stanju iz Hitne službe Doma zdravlja prebacili u policijsku stanicu u Kuršumliji, rano ujutro pušten, bez ikakvog dokumenta o zadržavanju. Slučaj je prijavljen Odboru za ljudska prava i slobode u Kuršumliji, a potom prosleđen kancelariji Mreže odbora za ljudska prava CHRIS u Nišu. Pravna zastupnica te mreže Milena Stojanović kaže da se radi o drastićnom slučaju kršenja ljudskih prava.

“To je brutalno ponašanje policajaca iz Kuršumlije. To su razlozi zbog kojih su svi odbori u sastavu Krisa dali saglasnost za obradu tog predmeta”, rekla je Milena Stojanović. Povodom tog slučaja policijsku ispostavu u Kuršumliji posetio je predstavnik Unutrašnje kontrole iz Beograda, a održan je i sastanak čelnih ljudi lokalne samouprave i načelnika policije Topličkog okruga. S druge strane, u policijskoj upravi u Prokuplju za B92 je rečeno da je u vezi s tim slučajem u toku istraga.

Istovremeno, pravni zastupnici Krisa kažu da postoji najmanje još jedna krivična prijava protiv iste grupe policajaca zbog maltretiranja i prebijanja građana u Kuršumliji.

B92- Policija brutalno pretukla mladića