Završena druga Slobodna zona

2066

Projekcijom filma “Sva nevidljiva deca” u subotu, 24. marta, završen je drugi po redu filmski festival SLOBODNA ZONA u Nišu. Tokom tri dana, festival je posetilo preko 1200 ljudi!

Kvalitetni filmovi, zanimljivi gosti i sjajna atmosfera obeležili su ovogodišnju SLOBODNU ZONU i izazvali veliko interesovanje niške publike pa su uvedeni i reprizni termini kako bi svi zainteresovani bili u mogućnosti da pogledaju najnovija filmska ostvarenja o najaktuelnijim društvenim i političkim temama današnjice, iz celog sveta.

Festival je svečano otvorila dramska spisateljica Biljana Srbljanović sa kojom je usledio razgovor nakon projekcije filma “Ustanak u faveli”. Drugog dana festivala prikazana su dva filma: “Američko pomračenje” Jana Inabe, koji je dobio specijalnu nagradu žirija na Sundance-u 2006. i “Hamburška ćelija” Antonije Bird.

SLOBODNA ZONA je zatvorena omnibusom “Sva nevidljiva deca” (Spike Lee, John Woo, Ridley Scott, Emir Kusturica i dr.) koji je, očekivano, ostavio najjaći utisak na publiku.

Organizatori festivala Odbor za ljudska prava Niš i Kulturni centar REX iz Beograda žele da se zahvale svima koji su učestvovali i pomogli realizaciju SLOBODNE ZONE:

-Pozorište lutaka Niš

-GO Medijana

-Medijskim pokroviteljima: TV5 Niš, City Radio i MCN, kao i ostalim medijima na praćenju i podršci

-Kulturnom vodiču www.abvgd.org

-Niškoj publici

Vidimo se sledeće godine u SLOBODNOJ ZONI!

(Tim Slobodne zone u Nišu: Dragan Đorđević, Miroslava Stojanović, Dragan Stoiljković, Jelena Cvetković, Irena Veljković, Vladica:)