“Pod istim krovom”

2093

Dragi prijatelji,

Civil Rights Defenders vas sa zadovoljstvom poziva na otvaranje izložbe fotografija o životu Roma u Srbiji. Sve izložene fotografije su prikupljene tokom foto – konkursa “Pod istim krovom”. Otvaranje će biti održano u Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb), sa početkom u 18:00 časova. Izložba je deo projekta “Jačanje vidljivosti najdiskriminisanijih grupa u Srbiji” podržanog od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED).

Na izložbi, biće predstavljeno najboljih dvanaest fotografija po izboru žirija. Događaj se organizuje uz pomoć Niškog kulturnog centra. U okviru događaja, pozivamo vas da nam se pridružite i projekciji filma „Svakodnevni život dece iz 71. bloka“ autorke Ivane Todorović, kao i debati na kojoj će se razmatrati položaj romske zajednice u Srbiji. Učesnici debate su g. Osman Balić (predsednik Predsedništva Stalne konferencije romskih udruženja građana – Liga Roma), prof. Đokica Jovanović, g. Goran Miletić (programski direktor Civil Rights Defenders za Zapadni Balkan) i Vera Kurtić (izvršna koordinatorka Ženski prostor Niš). Moderator debate je g. Velibor Petković novinar Radio Beograda.

Molim vas da svoje prisustvo potvrdite mejlom na: marjan.maruna@civilrightsdefenders.org ili telefonom na +38169 446 1291. Ujedno, budite slobodni da pozivnicu prosledite koleginicama i kolegama koji bi bili zaintresovani da prisustvuju otvaranju.

Pozivno pismo