Media Guerrilla Night

2076

Odbor za ljudska prava Niš je 4. avgusta u kafeu “Time” predstavio niškoj publici kratke filmove Stivena Maršala, američkog reditelja, dobitnika nagrade na prestižnom filmskom festivalu Sundance i tvorca informativne on line platforme Guerrilla News Network ( www.gnn.tv ) sa sedištem u Njujorku i produkcijskim centrom u Berkliju, Kalifornija.

Definišući sebe kao vodeći informativni underground servis, misija GNN-a je da informiše ljude o bitnim globalnim pitanjima na način koji nikad neće biti zastupljen u udarnim terminima mainstream medija.

Kombinujući slike koje na gledaoce ostavljaju snažan utisak, pesme poznatih muzičara (Beastie Boys, Ad Rock, Dead Prez i sl.) i intervjue sa stručnjacima iz različitih oblasti, GNN je uspeo da uveća svoju kritićki orijentisanu publiku sa 300 posetilaca sajta dnevno, do 25 000 tokom rata u Iraku.

Niška publika je imala priliku da vidi kompilaciju kratkih filmova “Ammo for the info warrior 1,2” u okviru projekta Art of (r)evolution koji je realizovao REX-Kulturni centar B92