Ljudska prava na lokalnom nivou

2063

Grad Niš – Služba za poslove gradonačelnika, NVO Omladinski edukativni centar, Medija centar Niš i Centar lokalne demokratije – LDA od 10. do 16. oktobra organizuju Evropsku nedelju lokalne demokratije. Tema ovogodišnje Evropske nedelje je “Ljudska prava na lokalnom nivou“, a organizuje se u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Niš, Univerzitetom Metropolitan i Dečijim centrom Niš.

Drugog dana Evropske nedelje lokalne demokratije na Univerzitetu Metropoliten održana je javna debata o poštovanju ljudskih prava, sa akcentom na Rome i ostale nacionalne zajednice, žene, homofobiju. Učesnici debate bili su: Kosana Beker, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava, Osman Balić, studenti Pravnog fakulteta koji su pobedili na takmičenju simulacije suđenja za ljudska prava u Strazburu i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

Tokom Evropske nedelje biće organizovane radionice, debate, muzički programi, izložbe fotografija i likovnih radova, kao i niz drugih aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu. U sklopu obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, raspisan je konkurs za najbolju fotografiju na temu „Ljudska prava kroz objektiv građana“ koji traje do 14.10.2011. godine.

[td_video_youtube playlist_title=”” playlist_yt=”zxRU1zOXndA,7BEuGqc3Z0k,NkCBf9VN5yE,nvFO4lQAwAI,1tRuzLDkwGw,L_rUpDpkldk” playlist_auto_play=”0″]