E-Learning škola demokratije i ljudskih prava

2250

Partneri za demokratske promene Srbija i Odbor za ljudska prava Niš uz podršku Delegacije Evropske Unije u Srbiji organizuju program obuke studenata završnih godina putem interneta (E-learning program) iz oblasti demokratije i ljudskih prava.

E-learning program se sastoji iz 10 predavanja od po 45 minuta, koji će korisnicima biti dostupni putem interneta u tperiodu od septembra do novembra 2011.g. Trajanje programa je 90 dana, što znači da korisnici mogu «odslušati» program prema ritmu koji njima odgovara u okviru predviđenog roka. Neophodno je da studenti imaju dobar pristup internetu, odnosno brzu i stabilnu internet konekciju, kako bi mogli da isprate ceo program.

Program je namenjen studentima završnih godina sa teritorije cele Srbije koji će steći i upotpuniti znanja iz oblasti ljudskih prava i demokratije, kako bi kasnije iskoristili stečeno znanje i primenili ga kroz angažman u razvoju civilnog društva u Srbiji, a takođe i uvideli prednosti metodologije elektronskog učenja, pa i na taj način osmišljavali i dopunjavali kasniji rad.

Predavači su eminentni domaći stručnjaci iz ove oblasti. Predavanja se sastoje iz video i audio prezentacija, power-point prezentacija, praktičnih primera i vežbi. Na kraju svakog časa-predavanja korisnicima će biti ponuđen mini-test (samo-ocenjivanje).

Nakon odslušanog programa, studenti će dobiti sertifikate i imati mogućnost da konkurišu za mini-projekte iz oblasti demokratije i ljudskih prava, uz finansijsku podršku organizatora.

Dodatne informacije o E-learning programu možete preuzeti ovde E-learning skola demokratije i ljudskih prava – program