Civilni Marš za Alep u Nišu

2185

Mirovna inicijativa „Civilni marš za Aleppo“ i organizacije civilnog društva iz Niša pozvale su građane da se pridruže Maršu za Alepo kroz Niš u četvrtak 13. aprila u 15 sati. Marš će se kretati od ulice Cara Dušana, preko Sinđelićevog Trga, ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog  do Keja 29. decembar.

„Civilni marš za Aleppo” trenutno broji 25 građana i građanki iz različitih država, čiji je cilj podizanje svesti o tome šta se dešava u Alepu i Siriji. On je započet  26. decembra 2016. u Berlinu, a za tri meseca učesnici su prepešačili više od 3000 kilometara kroz Češku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Učesnici će pre marša, u četvrtak 13. aprila u 11.30 posetiti Koncentracioni logor „Crveni krst“, sledi perofrmans “Sklekovi na Trgu Kralja Milana” u 14.15, i pozorišni performans “Otvorite granice” u 14.45 u Obrenovićevoj ulici. Nakon marša, u 16 sati na trgu kod Tržnog centra „Kalča“ biće izveden performans „Stolice u paru“ gde će građani moći da razgovaraju sa učesnicima marša, koji planiraju da na cilj, u Alepo, stignu u avgustu ili septembru.

Realizaciju programa “Civilni Marš za Aleppo” u Nišu podržale su organizacije članice Antifašističkog kolektiva NišOdbor za ljudska prava Niš, Centar za razvoj civilnih resursa i  Ženski prostor, kao i Centar za razvoj civilnog društva PROTECTA, KOM 018, Indigo, neformalne grupe Niš Greeters, Inicijativa Kolektiv, a od gradskih institucija Opština Niška Banja.

Južne vesti, Mirovnjaci iz Evrope marširaće i kroz Niš

Megafon, Civilni marš za Alepo u Nišu

Media&Reform, Civilni marš za Alepo u Nišu

JUGpress, Sutra u Nišu civilni marš za Alepo

City radio, Učesnici mirovnog marša za Siriju stižu u Niš

Niški portal, Maršom za Aleppo

Novosti online, Civilni marš do Alepa u Siriji

Super radio, Danas u Nišu: Civilni marš za Alepo