Završna konferencija E-learning škole demokratije i ljudskih prava

2127

U sredu, 8. februara 2012. godine u beogradskom Medija centru, održana je završna Konferencija projekta “E-learning škola demokratije i ljudskih prava”, koji su Partneri za demokratske promene Srbija i Odbor za ljudska prava Niš sprovodili u toku prethodne godine, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Na završnoj Konferenciji predstavljene su aktivnosti, dostignuća i završni izveštaj projekta, prisutni su upoznati sa mini projektima podržanim u okviru E-learning programa, a studentima su dodeljeni i sertifikati o učešću u programu.

Konferenciji je prisustvovalo preko 40 gostiju – studenata E-learning programa, predstavnika institucija lokalne samouprave i nezavisnih državnnih tela, kao i Delegacije Evropske unije u Srbiji. Studenti iz Niša prisustvovali su konferenciji za novinare u niškom Medija centru, uz direktno uključenje putem video linka u beogradsku konferenciju.

Na Konferenciji su govorili Blažo Nedić, direktor Partnera za demokratske promene Srbija, Jolanda San Hose, Šefica I sektora operacija, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, predavači na E-learning programu – prof. dr Vesna Petrović, izvršna dikrektorka Beogradskog centra za ljudska prava i Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademija, kao i Dragan Đorđević, koordinator u Odboru za ljudska prava Niš.

U drugom delu Konferencije, studenti E-learning programa predstavili su svoje projekte koji su dobili podršku u okviru konkursa E-learning programa. Studenti iz Niša – Milena Vučić i  Milan Matejić – predstavili su projekat „Tolerancija kao prevencija vršnjačkog nasilja“, Jovana Mijović iz Beograda predstavila je projekat „Isti(na) svetu!“, Milica Jelić iz Kraljeva predstavila je projekat „Pismo ženi“, dok su Milica Bogdanov i Jelena Jović predstavile projekat „Zaštita podataka o ličnosti“, realizovan u Beogradu.

Projekat “Tolerancija kao prevencija vršnjačkog nasilja”, grupa studenata iz Niša

Projekat “Isti(na) svetu, grupa studenata iz Beograda

Projekat “Pismo ženi”, grupa studenata iz Kraljeva

Projekat “Zaštita podataka o ličnosti”, grupa studenata iz Beograda

U okviru pilot projekta „E-learning škola demokratije i ljudskih prava“ 146 studenata iz 35 gradova širom Srbije je tokom tri meseca putem on-line učenja prošlo kroz svobuhvatan program iz oblasti demokratije i ljudskih prava, a  predavači  su bili najeminentiji stručnjaci iz ove oblasti.

Program konferencije

Završni izveštaj projekta

Final project report