#ZaštoSamOvde – Proglas o slobodi medija

2023

Grupa za slobodu medija organizuje u četvrtak, 5. oktobra, u 20h, zajedničko okupljanje svih novinara, medija, organizacija civilnog društva i građana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji.

Tokom događaja prisutni će potpisati Proglas o slobodi medija – zajednički dokument koji će sadržati osnovne razloge našeg okupljanja. Događaju će se pridružiti i svi oni koji su sprečeni da budu fizički prisutni – građani će moći uživo da prate dešavanja preko društvenih mreža i preko portala slobodnih medija.

Biće organizovana i onlajn akcija #ZaštoSamOvdeu kojoj se očekuje učešće velikog broja lokalnih i nacionalnih medija, organizacija i pojedinaca. Instrukcije za onlajn akciju će biti dostupne u sredu, dan pre događaja, na FB stranici Za slobodu medija.

Direktan povod za formiranje Grupe za slobodu medija je gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru. Rad Grupe je, do sada, podržalo više od 200 medija i organizacija.

Domaćini događaja su izdavačko preduzeće „Clio“ i Novi optimizam.

#ZastoSamOvde – Uputstvo za promociju i komunikaciju

#ZastoSamOvde #ZaSloboduMedija #StojimUzVranjske