Projekcije filmova Slobodne zone u okviru programa “Misli o drugima – Misli o sebi”, nedelja 08. april Niš

2114

Tim Slobodne zone u okviru programa MISLI O DRUGIMA – MISLI O SEBI tokom aprila meseca organizuje projekcije filmova. Namera serije događaja MISLI O DRUGIMA – MISLI O SEBI je da podstakne kritičku debatu o reprezentaciji nacionalnih manjina u političkom i kulturnom životu u Srbiji i da promoviše socijalnu pravdu, solidarnost, jednakost i jednaka ljudska prava za sve građane i građanke Srbije.

Odbor za ljudska prava Niš i ove godine u Nišu organizuje šesti po redu festival Slobodne zone koji će biti održan maja meseca u Nišu. Pre samog festivala, a u saradnji sa timom Slobodne zone i Centrom za razvoj civilnih resursa iz Niša, u nedelju 08. aprila biće prikazane projekcije tri filma u okviru programa MISLI O DRUGIMA – MISLI O SEBI. Projekcije filmova kreću u 18h u prostorijama Centra za razvoj civilnih resursa Niš (Svetozara Markovića 14A), i to:

18.00h – Nevidljivi policajac (dokumentarni film),
Palestina/Ujedinjeni Arapski Emirati, 59 min, 2011.
Reditelj: Laid Al-Juneidi

19:30h  – Od zrna do slike (dokumentarni film)
Hrvatska/Srbija, 75 min, 2011.
Reditelj: Branko Ištvančić

21:00h – Ja, moja ciganska porodica i Vudi Alen (dokumentarni film)
Italija, 50 min, 2009.
Rediteljka: Laura Halilović

Realizaciju programa MISLI O DRUGIMA – MISLI O SEBI je omogućila Uprava za ljudska i manjinska prava (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu), u sklopu programa “Kalendar ljudskih prava 2012”.

Plakat