Povorka ponosa kreće sa Platoa!

2065

Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštava da će skup za promociju prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji početi 20. septembra 2009. godine u 11 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta. To je mesto sa kojeg su proteklih decenija kretale najhrabrije pobune, a 2009. godine baklju borbe za slobodu i građansku ravnopravnost je preuzela LGBT zajednica.

Skup će se sastojati iz tri dela. Politićkog, u kom će govornici predstaviti okupljenima i javnosti vrednosnu platformu borbe za zaštitu LGBT prava u Republici Srbiji. Obratiće se LGBT aktivisti iz Srbije i regiona, predstavnici institucija, kao i javne ličnosti.

Drugi deo skupa će biti u pokretu. Tačna maršruta Povorke će biti naknadno saopštena, a svi aspekti bezbednosti se planiraju u bliskoj saradnji sa vrhom republičkog i gradskog MUP-a. Beograd je grad svih njegovih građana, Beograd je Svet! Korađanjem našim gradom, ponovo će se poslati poruka da je ovaj grad uvek bio Svetionik.

Treći deo skupa, koji će biti takođe održan na Platou će biti kulturno-umetničkog karaktera, sa kojeg će biti poslata poruka solidarnosti i radosti. Pravo na ljubav je neotuđivo!