Promotivne aktivnosti povodom 10. festivala Slobodna zona u Nišu

2192

Povodom održavanja 10. filmskog festivala Slobodna zona, u sredu, 5. novembra, održana je pres konferencija u Media centru u Nišu. Na konferenciji za novinare o filmskom festivalu govorili su Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava Niš i Dejan Dabić ispred Niškog kulturnog centra.

Prisutnim novinarima Dragan Đorđević govorio je o samom održavanju i realizaciji festivala, o izboru filmova kao i o povezanosti ovih vrhunskih ostvarenja iz celog sveta sa osnovnim ljudskim pravima. Takođe, najavio je projekciju dokumentarnog filma „20 000 dana na Zemlji“ koja će se održati na svečanom otvaranju, u petak od 20h, u bioskopu Vilin grad. Ovom prilikom najavljen je „Dokumentarni četvrtak“ koji će početi sa realizacijom od početka sledeće godine.

Dejan Dabić govorio je o kvalitetu odabranih filmova za ovo izadnje Slobodne zone, o rediteljima, o samoj umetnčkoj vrednosti filmova kao i o značajnosti realizacije ovog filmskog festivala u Nišu. Dabić je naznačio da je za sve filmove  veći deo karata prodat i savetovao onima koji žele da odlgedaju filmove,  da što pre dođu po karte.

Karte za svečano otvaranje u bioskopu Vilin grad prodavaće se po ceni od 260 dinara a za projekcije svih ostalih filmova koje će se odvijati u Niškom kulturnom centru prodavaće se po ceni od 100 din. u prostorijama Niškog kulturnog centra.

Pored održane pres konferencije u Media centru, Odbor za ljudska prava Niš ovih dana vrši promociju festivala podelom promotivnog materijala na ulici kao i plakatiranjem. Prolaznicima su volonteri i aktivisti Odbora delili flajere sa rasporedom projekcija filmova za ovu Slobodnu zonu a zainteresovanim pojedincima pružana su dodatna objašnjena o održavanju festivala.

Južne vesti – Jubilarna “Slobodna zona” u Nišu

     Nagradnom igrom do besplatnih karata za “Slobodnu zonu

Film o Niku Kejvu otvara “Slobodnu zonu”

City radio –   Počinje 10. filmski festival Slob

Film o Niku Kejvu otvara 10. Slobodnu zonu u Nišu

Media centar Niš – Slobodna zona jubilarni 10. put

NTV – Od 7. Novembra 10. Festival Slobodna zona

TV Zona plus Festival “Slobodna zona” počinje u petak

Blic – Film o Niku Kejvu otvara „Slobodnu zonu“ i u Nišu

Narodne novine – Stižu najbolji angažovani filmovi

Počinje filmski festival Slobodna zona

Super radio – Počinje filmski festival „Slobodna zona“

TV Best – Filmska “Slobodna zona” u Nišu

Kultura – Jubilarni festival “Slobodna zona” u Nišu

Turistička organizacija Niš – 10. Filmski festival SLOBODNA ZONA

Studentski dnevni list – Jubilej festivala Slobodna zona u Nišu