Budimo informisaNi

2252
Odbor za ljudska prava Niš organizovao je 14. juna 2019. godine u prostorijama Media Reform Centra Niš okrugli sto pod nazivom ,, Budimo InformisaNi,,. 

InformisaNI

Posted by Media i reform centar Niš on Friday, June 14, 2019
Budimo InformisaNi

Da li je proces konkursnog sufinansiranja dovoljno transparentan, da li i kako organi javne vlasti informišu građane o finansiranju medijskih sadržaja javnim novcem, utiču li i kako građani na izbor tema od javnog interesa u javnom informisanju i da li učestvuju u procesu konkursnog sufinansiranja medijskih sadržaja, samo su neka od pitanja o kojima je bilo reči na okruglom stolu, a u cilju daljeg unapređivanja javnog informisanja na lokalnom nivou.

InformisaNI

Posted by Media i reform centar Niš on Friday, June 14, 2019
Okrugli sto o konkursnom sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa u Južnoj Srbiji
Cilj ovog skupa bio je da kroz razmenu iskustva predstavnika organizacija civilnog društva, medija, članova stručnih komisija za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja iz više gradova Južne Srbije, otvorimo dijalog i pokrenemo javnu debatu o konkursnom sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa. 
Uvodničari su bili: Jovana Strahinjić istraživačica na projektu „Kaži/traži šta te zanima“, Ivan Grujić iz Leskovca, predstavnik koalicije Građani za medije, Slaviša Milanov, portal FAR iz Dimitrovgrada, Ljiljana Stojanović, glavna  i odgovorna urednica agencije JUGpress iz Leskovca,  Nikola Lazić, glavni  i odgovorni urednik informativnog portala Bujanovačke, Gordana Bjeletić, glavna  i odgovorna urednica Južnih vesti iz Niša,  Zorica Miladinović, novinarka dnevnog lista Danas, Radoman Irić novinar iz Vranja i Dragan Đorđević, Odbor za ljudska prava Niš-koalicija Građani za medije.
Projekat “InformisaNI” se realizuje u okviru programa podrške: „Kaži/traži šta te zanima“ koji izvode Nezavisno udruženje novinara Srbije, Balkanska istraživačka mreža i Slavko Ćuruvija fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.